Aanpassing route Krinkels Pim Mulierloop!

Door de hevige regenval in de afgelopen maanden staat het water op verschillende plekken in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland nog steeds hoog. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat het water op de routes van de Krinkels Pim Mulierloop voldoende zou zijn gezakt maar helaas is dit niet het geval. Op dit moment staat er nog water op de route van de 10 kilometer en de 10 Engelse Mijl (16,1km), dit betreft het stuk van het fietspad bij de Tankval. Dit betekent dat we de originele route niet helemaal kunnen gebruiken.

De organisatie heeft de afgelopen week gezocht naar alternatieven in de duinen zodat de deelnemers nog steeds kunnen genieten van het prachtige natuurgebied. Tijdens de zoektocht hebben we rekening gehouden met de natuur, de dieren en het broedseizoen. Als broedvogels voortdurend gestoord worden kunnen zij het Nationaal Park als een onveilige broedplaats ervaren en ervoor kiezen hier niet meer te broeden. Met als gevolg dat de vogels wegtrekken en het lange tijd kan duren voordat zij weer terugkomen, als zij al terugkomen. 

Dankzij de medewerking van Natuurmomenten hebben we toestemming gekregen om de routes aan te passen. Voor de lopers van de 10 km zal de route na 5 km afwijken van de oorspronkelijke route. De nieuwe 10 km is hier te bekijken en te downloaden. Voor de 10 Engelse Mijl (16,1 km) wijkt de route na 11 km af. Je loopt voor beide afstanden nu via een fraaie lus terug naar het punt waar je het duingebied inging. En vanaf daar in tegengestelde richting terug naar de atletiekvaan van AV Suomi. Hier kun je de nieuwe route van de 10 EM bekijken en downloaden. De 5 km en de Kidsrun blijven ongewijzigd. Het volledige overzicht van de routes van alle afstanden vind je hier.

We streven er altijd naar om zo dicht mogelijk bij de opgegeven afstand te komen. Het kan echter voorkomen dat de route enkele meters afwijkt.